God etik og hensyn

Som beboer i Rosenlyparken, er der udover vedtægter og regler, andre ting som vi gerne vil opfordre beboerne til at tænke over når du færdes på veje, stier eller andre områder i Rosenlyparken.


 • Affald på området

  Lad være med at smide flasker og andet skidt på området.

  Skal børnene have slik eller legetøj med ud, så mind dem om at smide papiret i skraldespandende eller tage det med hjem. Det skal ikke bare smides på jorden.

  Ser du nogle smide affald, påtal det evt. med et "Hej, du tabte vidst noget..."
  Jo mindre affald, jo pænere område.

  Det skal dog siges med det samme, at en del af affaldet på området kommer fra personer som ikke bor her, det er vi helt klar over.

 • Hunde

  Vi vil på det kraftigste opfordre alle til at bruge hømmerne.

  Der er gratis poser samt placeret 6 hømmere langs Rosenlyparken til udsmidning af poser med lorte på vores stier. 

  Så er du hundelufter, brug poserne og smid dem, så er alle, ikke mindst børn og andre med bare fødder om sommeren rigtig glade.
  Husk, det er ok at sige til hinanden, "husk lige at samle op".

  Oplever du fejl eller mangler på hømmere så Kontakt os gerne.

 • Parkering

  Der er ikke mange p-pladser på området, men der kan parkeres langs veje og ved kortere parkering på vendepladsen.
  Her et par gode råd, hvis du har gæster så du ikke ender med at genere naboer eller får uheldige parkeringer.

  1. Parker langs hækken overfor din egen carport. Vil du være rigtig sød, så sørg for gæsterne ikke parkere foran de andre havelåger. Snak eventuelt med din nabo såfremt du ved at, du gæster der skal holde ud for dig. 

  2. Hold ikke på rabatter og græs. Det ødelægger sten og græs som i den sidste ende bliver en omkostning for alle.

  3. Parker IKKE både på tværs ved din carport og ved naboen hæk. Denne slags dobbbelt parkering gør at almindelige biler kan komme igennem, men kommer der udrykning med brandbiler eller ambulancer, vil de holde i vejen, og i værste fald vil vigtige minutter gå tabt.

  4. Brug gerne vendepladsen som gæsteparkering, dog vil vi på det kraftigste opfordre til man IKKE holder der mandag morgen når der hentes skrald. Skraldebilerne skal bruge pladsen til at vende. Holder der større eller flere biler, er der risiko for de må op græsset og beskadiger herefter området.

   Bemærk dog at vendepladserne ikke er til brug for langtidsparkering, firmabiler, eller opmagasinering af diverse trailere eller campingvogne.
 • Storskrald

  Det er så lækkert at få afhentet sit storskrald.
  Men, husk følgende:

  1. Sorter det og stil det pænt, så det er pakket korrekt og de tager alt med. F.eks. ingen sorte sække. Affaldsbeholdere til storskrald skal stilles ud til vejen med håndtaget ud af. 

  2. Sørg for at løse genstande ikke kan blæse væk når det er stillet ud til storskrald, så vinden tager det og det ender på volden eller på vejene.

  3. Det sker tit der kører folk rundt og kigger på hvad der smides ud og om noget kan bruges. Hvis du ikke føler det er ok, så sig det til dem, de plejer at lytte og gå igen.